Виховна година «Жити в мирі з собою та іншими»

15 листопада, напередодні міжнародного дня толерантності, у Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 для учнів 5 класу було проведено виховну годину «Жити в мирі з собою та іншими». Метою заходу було: ознайомлення учнів із поняттям «толерантність»; формування ціннісного відношення дитини до самої себе, уявлення про різновиди толерантності, готовності розуміти, приймати, спілкуватися з іншими людьми, взаємодіяти з ними на основі співчуття, співрозуміння, доброзичливості.

Практичний психолог Тимосевич Людмила Володимирівна познайомила учнів з поняттям «толерантність», визначення яких давалися різними мовами, з рисами толерантної особистості. На основі гри діти дали своє тлумачення кожній букві слова «толерантність».

На виховній годині учні визначали чи може бути доброта синонімом слова толерантність. Переглянувши мініатюри, які показали діти, вони зрозуміли, що від них залежить чи буде світ добрим чи ні і, що все в їхніх руках.

Бібліотекар школи, Шульженко Світлана Миколаївна, розповіла легенди про добро, провела ігри «Закінчи прислів’я» та «Мікрофон».

Підсумовуючи виховні заходи, педагоги зазначили, що добро не можна побачити, але його можна відчути. Відчути в добрих вчинках, словах, обіймах, в очах та усмішці людей. Кожна людина сама вирішує, яким чином дарувати добро.

Кiлькiсть переглядiв: 257