Повернутися до звичайного режиму

Учні та вчителі Сватівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 долучились до Литовсько-Українського проекту «Підтримка освітніх ініціатив у Новій українській школі – На шляху до змін – 2019»

Учні та вчителі Сватівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 долучились до Литовсько-Українського проекту «Підтримка освітніх ініціатив у Новій українській школі – На шляху до змін – 2019», спрямованого на реалізацію ідей Нової української школи та поширення в закладах освіти найкращих європейських практик, заснованих на базових європейських цінностях. У квітні в Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася цікава зустріч з представниками Центру дітей та молоді Литви. Координаторам проекту було цікаво побачити і дізнатися, чим живуть українські школи, як мислять наші діти. Педагоги та учні розповідали про плідну творчу роботу в своїх школах: фестивалі, творчі конкурси, особисті досягнення тощо.

З 18–26 травня 2019 року була організована поїздка учнів Луганської області до м. Вільнюса, Литва. Діти разом з керівниками відправились до Києва, після чого група подорожувала автобусним рейсом «Київ – Вільнюс – Київ». У столиці учні не марнували часу, відвідали Андріївський собор, Золоті ворота, Музей популярної науки і техніки «Експериментаніум», національний парк «Межигір’я» тощо.

Програма перебування дітей у Литві була насиченою. Вражаючої була екскурсія Сеймом, під час якої українська делегація побачила в стінах литовського Парламенту велику кількість школярів та студентської молоді. Своєю архітектурою зачарував Тракайський замок, який знаходиться в стародавній резиденції литовських князів — у місті Тракай. Дівчатка з задоволенням долучилися до майстер –класу з виготовлення кібінаєв – це традиційна випічка, яка є популярною у литовців. Цікавими та змістовними були різноманітні тренінги.

Делегація школярів Сватівщини надзвичайно вдячна Центру дітей та молоді Литви, м. Вільнюса та Луганському ОІППО за надану можливість участі в міжнародному проекті, за отримані знання та досвід, позитивні враження, нові знайомства.

Кiлькiсть переглядiв: 177