Ще раз про толерантність...

Действительность – вот она, а мы в ней,

и каждый из нас понимает её на свой лад,

но все мы находимся в ней.

(Хулио Кортасар)

16 листопада відзначався Міжнародний день толерантності. У Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 для учнів 10 класу пройшов виховний захід «Толерантність. Ксенофобія», який провела педагог-організатор Пархоменко А.Ю. Метою заходу було: донести до учнів необхідність толерантності в суспільстві через з'ясування принципу терпимості між людьми, між колективами або групами людей на прикладі мультиплікаційного фільму Гаррі Бардіна «Адажіо».

Тренінгове заняття розпочалося з аудіального сприйняття, де учні почули прекрасну музику італійського музиканта епохи бароко Т.Альбіноні «Адажіо». Потім кожний учасник заходу пояснив, що він розуміє під лексичним значенням слова «толерантність», але для української мови це поняття відносно нове, і для того, щоб краще зрозуміти походження цього слова , ми провели лінгвістичний екскурс.

Потім ми переглянули мультиплікаційний фільм «Адажіо» і прослухали дуже цікаву притчу про народження поняття «Толерантність».

На занятті ми говорили про різні речі, чули прекрасну мелодію, дивились дуже змістовний мультфільм. Дізнались, що можна бути не схожим на інших, але залишатись самим собою; можна просто відчувати світ таким, яким він є, а можна все ускладнювати й руйнувати. І на завершення заходу ми склали алгоритм «Толерантна людина в суспільстві». Вибір завжди за нами.

/Files/photogallery/Изображение 031.jpg

/Files/photogallery/Изображение 033.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 290